De wedstrijd voorbereiding stond in het teken van Müller’s Multi Moorkoppen om zo ook een steentje bij te dragen aan het goede doel. Elke MMM €0,50 naar KiKa. Bakkie koffie erbij en door naar de bespreking en warming up.

Begin van de wedstrijd is voor de gasten uit Limburg 0-1 & 1-3 waarna Team III op stoom begint te komen. Na 5 minuten is de stand weer gelijk 3-3. De thuisploeg benut de geboden ruimtes en heeft de dekking stevig gesloten loopt uit naar 6-4, maar slordig afsluiten levert in de 12e minuut opnieuw een gelijke stand op 7-7. Langzaam werkt Team III aan een voor sprong. Via 9-7, 11-8, 14-9 naar zelfs 17-10. De ploegen gaan rusten met 18-11 op het score bord.

Na rust het zelfde wedstrijd beeld als voor rust. Met solide dekking en keeperswerk bouwt Team III zelfs in ondertal aan een ruime marge 24-14. Wat slordigheden geeft na 10 minuten een 25-17 stand op de klok. De fase die volgt is rommelig van beide ploegen wat resulteert in geen scores voor 5 minuten. Wat volgt is dat Sittard met zeven spelers gaat proberen het gat te dichten. Ze slagen er niet in om dichterbij te komen maar het publiek wordt wel geamuseerd omdat er drie pogingen nodig zijn om eindelijk het lege doel te vullen. Na 20 minuten 32-20 is er ook geen spanning meer te vinden, maar de amusement waarde gaat omhoog. Gedegen wordt de wedstrijd uitgespeeld naar een 36-25 eindstand.

Woensdag staat om 20 uur de 1/8 finale voor de beker op het programma tegen se nummer 3 van de ere divisie DFS Arnhem