Op een vrije zaterdagavond heeft onze begeleider een bij de winter bbq op gelaten ballonnetje neer gehaald. En heeft een wijn proeverij georganiseerd . Voor de liefhebbers was er een echte wijn kenner en importeur geregeld voor een proeverij op maat aan huis.

“Een reis om de wereld in zeven wijnen”

Er werd afgetrapt met een champagne waar ingegaan op het gistingsproces en hoe en waarom van de champagne. Waarna er twee witte wijnen volgende uit respectievelijk Frankrijk en Zuid-Afrika. Wat doet klimaat met de druif. Door naar rood, een Duitse ongefilterde en een Chileense. Wat zijn tannines en hoe zie je welke

wijn meer alcohol heeft. Hierna nogmaals rood om nuance verschillen en balans te ontdekken. Hiervoor werd een Spaanse en een wijn uit Californië geopend.

Er werd weer eens zeer veel lol gemaakt en waar de spelers vrouwen deze ronde een zeer belangrijk aandeel hadden was het een geslaagde avond.

#Goede wijnen met Bart bedankt voor de leerzame avond.

Team III zal zich de komende week gaan richten op het winnen van de tweede periode. Zaterdag staat de uit wedstrijd naar Berdos op het programma.