Zaterdagavond stond de altijd lastige uitwedstrijd tegen EHC op het programma, Team III heeft in Sporthal de Fluit eigenlijk altijd een moeilijke avond.

De wedstrijd gaat voor Team III dan ook moeizaam van start, kansen worden niet benut en daar weet de thuis ploeg wel van te profiteren. Na 5 minuten dan eindelijk de eerste score (2-1). Maar kansen benutten blijkt heel lastig, en een ontketende linker opbouwer ven EHC zorgt eigenhandig voor een 6-2 voorsprong na 10 minuten spelen. Als dan de diesel eindelijk op gang begint te komen gaat de doelpunten productie omhoog. Puntje voor puntje kruipt de ploeg dichterbij en is de gelijke stand (7-7) na 16 minuten bereikt en kan de wedstrijd echt beginnen. Na de 8-8 is het er op en er over nu is het de thuis ploeg die moeite heeft met het vinden van het net. 8-11 met nog 8 minuten te gaan tot de sinaasappels. De thuisploeg wil nog niet de handdoek werpen en knokt zich terug door snelle aanvallen en dito midden uit te spelen 11-12 (26e minuut). Het is Team III wat het initiatief behoud en steeds een 2 doelpunten voorsprong houdt 12-14 & 13-15. Mede door een gestopte 7 meter en een slimme steal  staat er een 13-17 ruststand op het score bord.

Na de rust is het vooral Team III dat de wedstrijd controleert en de voorsprong zo rond de 4 a 5 doelpunten. Verdedigend staat het goed en er worden maar liefst 3 straf worpen gestopt door de Team III keeper. Via scores 16-21 5e minuut, 19-25 in de 10e minuut en 21-27 in de 15e minuut lijkt de wedstrijd naar het einde te kabbelen en de gasten een verrassende avond te hebben. Maar door ingrepen van de coach van EHC gaat het ineens niet meer zo gemakkelijk en gaat het publiek er toch nog in geloven. In de 20e minuut scoort de Team III doelman nog wel over de hele 22-28 maar Team III benut de geboden kansen niet waardoor de thuis ploeg dichterbij kan komen.  bij 24-28 is er nog 6 minuten te spelen. Het publiek en coach EHC proberen de scheidsrechters te beïnvloeden door vooral veel te praten en te schreeuwen. Bij 25-30 komt Team III in ondertal te staan maar daar maakt de thuis ploeg geen gebruik van. Team III doet dat echter op wel bekende wijze wel en loopt uit naar 25-32 met nog 1,5 minuut te gaan lijkt de wedstrijd beslist. Uiteindelijk wordt er bij 27-33 afgefloten. Een goed resultaat voor een tegenstander waar het altijd lastig is.

Donderdag reist Team III af naar Volendam voor de beker om daar Volendam 3 te treffen, de wedstrijd begint om 19.30 uur in sporthal de Opperdam.

Zaterdag speelt Team III opnieuw een uit wedstrijd en wel in Voorschoten in sporthal de Vliethorst tegen HVV’70. Wedstrijd begint 20.30 uur.