Door vakanties en blessures was de selectie van Team III niet zo ruim bemeten. De spijkerbroeken hadden echt de overhand op de toch wel volle bank. Waar normaal gesproken de wissel mogelijkheden te over zijn was het zaterdag avond zo nu en dan behoorlijk puzzelen voor de coach.

In een langzaam drukker wordende hal, ziet Sponsor van de week Langeraad Installatie Team III goed aan de wedstrijd beginnen.  na 4 minuten staat er door gemiste kansen van de gasten een 3-1 stand op het scorebord. Maar WHC staat natuurlijk niet voor niets zo hoog in de stand en weet zich terug te knokken naar 3-3 & 4-4 in de 8e minuut. Door slim aanval spel van Team III en de vele gemiste kansen van WHC loopt de thuis ploeg in de 13e minuut uit naar 7-4. Een verschil van 3 blijft ondanks een ondertal situatie en een vinger uit de kom van Stefan (die speciaal terug gekomen is van een familie weekend vanwege de personele bezetting) gehandhaaft. Na een ongelukkige botsing en val moet nu ook Gijs geblesseerd afhaken met een knie blessure. Van 11-8 in de 25e minuut naar 11-10 komt WHC in ondertal opnieuw terug in de wedstrijd. Maar een eindsprintje geeft de thuis ploeg toch weer wat lucht om de rust in te gaan 13-10.

De sinaasappels zijn schijnbaar niet zo goed gevallen, Team III heeft veel moeite om door de stugge dekking van WHC te komen waardoor er in 10 minuten slechts één keer gescoord wordt en de gasten zetten daar in tegen hun beste beentje voor en lijkt de wedstrijd te kantelen 14-16. Zelfs tot twee keer toe een overtal situatie brengt niet de scoringsdrift terug 16-19 met nog 13 minuten te spelen moet er naar een time out gegrepen worden om e.e.a. aan te passen. Aanvallend vallen de doelpunten nu wel en verdedigend staat het weer als een huis. In de 19e minuut staat de ruststand van vorige week op het scorebord 19-20. Een overtal geeft de mogelijkheid om aan de goede kant van de score te komen 21-20. De wedstrijd ontpopt zich als een ware kraker beide ploegen wensen niet te capituleren.  Met 5 tegen 5 is het weer de Haagse ploeg die het voor touw neemt 21-22.  Het publiek ziet misschien niet altijd mooi handbal maar wel twee ploegen die voor elke meter knokken. Nog 7 minuten te gaan weer een gelijke stand 22-22. Via 22-24 en 24-24 en nog 4 minuten te spelen. Ontvouwd de wedstrijd richting het einde in een soort van triller. WHC heeft nu zeer veel moeite om door de solide dekking te komen en Team III profiteert van de onrust die er ontstaat. 25-24 nog 3 minuten te gaan, De gasten ronden te gehaast af waardoor de thuis ploeg de wedstrijd in handen lijken te krijgen. Met een on na volg bare shuffle scoort Stefan de 26-24 als de laatste minuut ingaat. Een snelle midden uit brengt gelijk de spanning terug 26-25. WHC gaat man tegen man staan om alsnog een punt te kunnen pakken. De geboden ruimtes laten toch de routiniers verleiden tot een risico paas en bal verlies tot gevolg. De secondes tikken langzaam weg als WHC een laatste poging wil doen tot een aanval maar de tijd blijkt te kort. Team III mag zich de nieuwe koploper van de eerste divisie noemen!

Zaterdag speelt de koploper een uit wedstrijd bij EHC. 20.30 uur in sporthal de Fluit te Leidschendam.