De romantiek van beker handbal is volgens mij dat kleine clubs met een fanatieke groep al dan niet op niveau het andere verenigingen het vuur aan de schenen te leggen. Als het niveau verschil het toelaat kan er normaal gesproken een mooie handbal avond van gemaakt worden waar vriend en vijand van kan genieten. Maar als bv wel of geen hars gebruik zeer grote invloed uitoefent op het resultaat dan vraag je je af of dit een juiste weg is die bewandeld wordt.

Twee ploegen die grote moeite hebben om de speelbal onder controle te krijgen en de keepers de ene vangbal afwisselen met de andere vraag je het je hardop af… is dit nu LEUK?

Team III begint scherp en goed, lijkt geen last te hebben van de bal. VVW des te meer. De ene na de andere open kans wordt gemist. Binnen een past minuten staat er een 1-6 score op het score bord. Gedreven wordt er door gespeeld en zoals eerder gemeld open kansen gemist.. 17e minuut staat het 5-13 en lijkt alles op rollen te gaan. Echter draaien de rollen om en is het de thuis ploeg die nu de kansen benut en Team III die weet zich geen raad. 10-13 ruststand.

Het wordt na rust niet beter en Team III gaat het tempo drukken tot wandel tempo om zo maar lang genoeg de bal te hebben zonder deze te verliezen of op doel te moeten gooien. VVW is niet bij machte om er echt gevaar tegen over te zetten maar leuker wordt t er niet op. De keeper wordt de man van de wedstrijd door zelfs penalty’s af te vangen. Echt spannend wordt t niet meer. 21-26 is een overwinning en die telt in de beker nou eenmaal alleen.

Publiek was vanavond de grootste verliezer.

Zaterdag staat de competitie topper Team III – Havas op het programma om 18.45 uur in de Bloemhof.