Aalsmeer moest deze week op de zondagmiddag zijn kunsten vertonen in de ‘Dome’ in Houten. Tegen het nieuw opgerichte combinatie team Nieuwegein/ Houten. Onbekend over de samenstelling ging Team lll uit van zijn eigen kracht.

Na een moeizame statische start werd geldelijk het tempo opgevoerd en uiteindelijk een 6 punten voorsprong genomen bij de rust. Wat geflatteerd liep team lll in de eerste minuten van de 2e helft zelfs uit tot 15-28.

Dit leidde tot vrolijke gezichten en zeer frivool spel, wat de tegenstander die de moed niet opgaf met meerdere break outs afstrafte. Bij een punt of 8 verschil werd het spel van team lll weer wat beter alleen kantelde de wedstrijd nog niet terug door wat pech in de afronding en niet waargenomen overtredingen. Het bleef moeilijk om de draad weer op te pakken. NHC kwam zelfs tot 2 punten.

Uiteindelijk hield Team lll in de slotfase het hoofd koel en kwam uiteindelijk nooit echt in gevaar. Eindstand 32-35. De beoogde gedeelde 1e plaats was een feit!