Zaterdag avond werd een ouderwets avondje Team III.

De start van de avond begon met koffie en livestream vanuit Servië om de Europacup wedstrijd van het Eerste te bekijken. De koffie en thee vloeide rijkelijk totdat de oudere zich naar de kleedkamer terug trokken voor een vroege warming up om de stramme spieren opgang te krijgen.

Door de vele halve krachten zat er meer begeleiding op de bank dan fitte spelers.

De opening van de wedstrijd was voor de gasten, 0-1 en 1-2 uit een straf worp in de 2e minuut?! De scheidsrechters zetten gelijk de trend. Via 2-2 en 3-3 loopt Atomium’61 uit naar een 3-6 voorsprong.

Team III heeft het lastig met de midden opbouwer die vanuit alle mogelijke en on-mogelijke hoeken weet te scoren, na 14 minuten spelen heeft hij er al 5 in het netje liggen en staat het inmiddels 6-8.

Door onder andere een tweetal tijdstraffen van Atomium weet Team III de wedstrijd geheel om te draaien door optimaal te profiteren van overtal  en een goede dekking/keepers werk staat er in de 20e minuut 13-8 op het scorebord. De laatste 10 minuten vallen de scores om en om waarbij die kleine er nog eens 4 in schiet en de ruststand op 17-13 zet.

 

Na de sinaasappels laten de mannen van Team III er geen twijfel over bestaan dat de winst in Aalsmeer blijft, er wordt er driftig op los gescoord en het in grote getale opgekomen publiek wordt vermaakt. De scores lopen dan ook snel op via 18-14, 21-15 en 22-16 naar 28-17 in de 15e minuut.

Dat onterechte strafworpen er niet in gaan laat de Team III keeper tot drie keer toe zien en wordt de tegenstander toch wel een soort van nerveus als er weer een gegeven wordt. Drie stops op rij bij een straf worp is altijd mooi. en het publiek gaat er meer en meer achter staan. Mede hierdoor raken de mannen in hun element en gaan niet meer voor de degelijke goals maar zeker voor de mooie. bijvoorbeeld een machtige sleepbeweging om een verdediger eigenlijk vrij voor de keper maar dan kies je ervoor om achter de rug om te passen naar de cirkel die dan op zijn beurt mag scoren.

33-19 in de 22e minuut is de aanleiding voor een periode van louter straf worpen! Eindelijk hebben de gasten iemand gevonden die ze er in weet te schieten ook Team III mag er één nemen waardoor er in de 24e minuut 34-22 genoteerd staat. En ondanks de vele tijd straffen weten de mannen van de thuis ploeg geconcentreerd door te spelen en de wedstrijd stevig in handen te houden. Met nog ruim 3 minuten te gaan begint het rumoerig te worden in het publiek er staat een 36-24 stand op het bord en er worden nog net geen weddenschappen afgesloten langs de kant. Niet wie de 40e gaat maken maar of het überhaupt gehaald gaat worden. Het tempo wordt opgevoerd en in de dekking worden andere keuzes gemaakt. Het kan snel gaan bij handbal….

28.00″ 37-24

28.30″ 38-24

29.00″ 38-25

29.15″ 39-25

29.30″ 39-26

29.50″ 40-26 en het publiek wordt gek, de tegenstander begrijpt het niet maar ja dat gebeurt wel vaker bij een wedstrijd van Team III.

Na de wedstrijd blijft het nog lang onrustig in sportcafé de MiDi’s.

 

Volgende week zondag spelen de mannen van Team III een uitwedstrijd in en tegen Nieuwegein. 13.20 uur staat de wedstrijd gepland in sporthal The Dome, Kruisboog 32 te Houten.