Onderweg naar de topper in Oss zat de sfeer er goed in met een “vlugge” catering.

Bij aankomst worden de mannen met een knuffel onthaald door André van Orsouw de “toeteraar” van Oss. Iedereen weet niet hoe snel ze door moeten rennen naar de hal alwaar de eigen ploeg een zelfde behandeling ondergaat. De kantine wordt deze keer overgeslagen, de koffie en de koeken zitten schijnbaar erg hoog. De beloofde traktatie van André blijft dan ook bewaard voor na de wedstrijd.

Het programmaboekje laat een wel heel oude foto zien, maar de reserve shirts laten zien dat Team III soms ook wel eens zuinig kan zijn. Tenues uit het jaar kruik doen nog steeds waardig dienst.

De start van de wedstrijd was van de thuis ploeg wat zenuwachtig waardoor Team III een 0-2 voorsprong neemt na 4 minuten spelen. Olympia hersteld als het tot rust is gekomen dan ook direct de stand en na 6 minuten is het weer gelijk 3-3. Vanaf dit moment gaat de wedstrijd gelijk op nemen beide ploegen om en om een voorsprong van één doelpunt. Mede door ondertal en het missen van een 7 meter van Team III weet Olympia uit te lopen van 7-7 in de 14e minuut naar 12-7 in de 23e minuut. Opnieuw vallen de scores om en om, 15-10 met nog 1,5 minuut te gaan. Door reddingen en fraaie scores weten de gasten toch de schade voor rust te beperken tot 15-12.

Na rust een zelfde wedstrijd beeld met twee ploegen die weinig voor elkaar onder doen. Ondanks meerdere overtal situaties weet Team III niet dichterbij te komen dan een verschil van 2 doelpunten. Via 15-13,17-15 & 19-17 wordt het 20-19 in de 12e minuut en lijkt het weer een echte topper te worden het publiek houdt gespannen de adem in, of kunnen gewoon dom weg niet over André heen komen. Vorig seizoen werden namelijk ook de punten in de laatste minuten verspeeld. Het loopt echter anders, Olympia in ondertal loopt uit naar een ruime 25-20 marge. Toch geeft Team III niet op met soms oogstrelende aanvallen blijft het op het vinkentouw zitten 25-22 met nog 10 minuten op de klok. Er ontstaat een 5 tegen 5 situatie en daar weten de gelouterde “ouwe” mannen net even beter mee om te gaan en kruipen weer dichter bij 26-24 nog 5 minuten te gaan. Helaas is de aanvalsdrift een beetje te groot waardoor de rechter hoek van de thuisploeg elke verloren poging af straft 28-24.  Opnieuw een ondertal helpt ook niet mee. In de slotfase scoren beide ploegen nog 2 keer waardoor er na 60 minuten ballen een 30-26 eindstand op het score bord staat.

In de kleedkamer heerst vooral teleurstelling omdat er meer ingezeten had tegen de mogelijk titel kandidaat. André komt met Vlaaien en koeken de pijn verzachten en weet niet te stoppen met praten!

De terug reis was nog lang onrustig.

 

Volgende week staat er weer een thuis wedstrijd op het programma.

Zaterdag 6 oktober om 18.45 uur komt Atomium’61 op bezoek.

Nieuw versus Oud

Belofte maakt schuld
Schuld ingelost!