De eerste bus reis was er duidelijk één om even op stoom te komen. Met een voor Team III begrippen klein koppeltje werd er afgereisd naar Staphorst, onder weg ging de koffie van hand tot hand en de kruimel koeken hadden toch wel heel gretig aftrek.

Bij Waanders werd er door de meeste zonder de kaart te bekijken een lunch gerecht besteld. Voor de laatste kilometers werd er nog even aan de Danontje power gewerkt

Eenmaal in Emmen moest er aan het echte werk begonnen worden, de thuis had immers de eerste wedstrijd met grote cijfers verloren.

De start van de wedstrijd was dan ook veel belovend en binnen 3 minuten stond er 4-1 op het score bord, voor de thuis ploeg weliswaar. de bus reis zat nog in de benen. nadat de thuis ploeg een beetje uit geraasd was kwam Team III beter in het spel en zodoende weer terug in de wedstrijd. Na 6 minuten is de stand weer helemaal gelijk en moet E&O2 regelmatig aan de noodrem trekken.

Mede dankzij twee benutte 7 meters komen de gasten in de 12e minuut voor het eerst op voorsprong (7-8)

In de 14e minuut komen de Emmenaren nog één keer op gelijke hoogte maar daarna neemt Team III definitief afstand. (8-11)

Bij 11-14 (22e minuut) tussen stand krijgt Team III een overtal situatie maar weet daar niet van te profiteren en weet alleen tot score te komen op het moment dat de Drenten al lang weer compleet zijn. (11-15 26e minuut)

In de laatste minuten vallen nog mooi uitgespeelde doelpunten maar het slot akkoord is voor de thuis ploeg door in de laatste seconden een break te scoren waardoor er 14-17 stand op het bord komt te staan.

Na de rust en de sinaasappels is het E&O2 dat de openingsscore op het bord brengt, waarna Team III gelijk weer wakker geschut wordt en uitloopt naar 15-20.

Spel blijft wat rommelig en geboden kansen worden onbenut gelaten en de thuis ploeg knokt voor elke meter.

Overtal leverde opnieuw geen doelpunten op voor beide partijen waardoor het na 15 minuten spelen 21-24 staat.

Het lijkt of de redelijk jonge ploeg uit Emmen hoop krijgt door opnieuw missen van een 7 meter bij een stand van 25-26 en een gelijke score uit overtal situatie in 23e minuut (26-27)

Een stapje erbij in de dekking lijkt de oplossing 27-29 nog 3,5 minuut op de klok. 7 meter wordt gemist in in overtal krijgen de mannen een goal tegen en scoren zelf niet waardoor de wedstrijd naar opnieuw een gelijke stand gaat 29-29.

Met een wonder schone aanval wordt er vanuit de hoek gescoord als er nog 1 minuut te spelen is.

Dekking staat goed en afronding van E&O2 wordt door de keeper gestopt nog 58 seconden op de klok.

Er wordt aanstalten gemaakt voor een goede/slimme aanval.

Time out om nog wat tijd te winnen en een duidelijke afspraak te maken.

11 seconden te gaan en balbezit, E&O2 gaat heel ver om zo de opbouwers onderdruk te zetten en dat blijkt te werken een slechte pas zorgt voor tijd spel met nog 3 seconden te gaan!

Door de verwarring in de situatie vinden de overigs goed leidende scheidsrechters dat het opzettelijk de bal vast houden is, en omdat dit dus in de laatste 30 seconden gebeurd een rode kaart en een 7 meter.

Wat rest is ontlading bij de thuis ploeg en teleurstelling bij de ervaring. 30-30 eindstand is ZOOOO onnodig.

De terug reis moest even op gang komen maar werd in stijl afgesloten op de parkeerplaats.

Op naar de volgende wedstrijd.

Zaterdag 18.45 uur komt promovendus G.H.V. naar de Bloemhof.