Zondag was het dan eindelijk zo ver. Na een positieve oefen campagne ging het om het eggie.
Het was even afwachten hoe het Team er bij zou staan na de afsluiting van de feest week, met de Pramenrace waar het grootste gedeelte van het team over diverse pramen verdeelt aan mee doet. Hoe fris en fruitig heeft een ieder dit doorstaan?

De openingsscore was gelijk voor Team III waarna HARO gelijk maakt uit snelle midden uit. In de eerste 4 minuten loopt de thuisploeg uit naar 3-1. Door de snelle midden uit en eerste fase weten de gasten in het spoor te blijven 5-3 na 6 minuten.
De scores vallen als zoete broodjes en om en om.
Na een time out om de snelle midden uit te onder breken wordt de snelheid uit de aanval van HARO gehaald.
Vanaf 15e minuut (9-8) loopt Team III uit naar een 4 punten voorsprong 12-8 in de 20e minuut.
In ondertal weet de ploeg zelfs verder uit te lopen door slim aanval spel te combineren met een heel goede dekking. met nog 4 minuten tot de rust staat er een ruime voorsprong op het score bord 16-10.
Na de 17-11 sluipt er nonchalance in het spel waardoor er maar met 3 verschil de rust ingegaan wordt. 17-14

Na de rust lijkt het weer een wedstrijd te gaan worden, het eerste doelpunt is voor Team III maar HARO weet dichterbij te komen 18-16.
Door goed keepers werk weten de gasten niet dichterbij te komen, maar loopt de thuis ploeg weer langzaam uit naar een ruimere voorsprong 20-16 5e minuut. Via 20-17, 21-18, 23-19, 24-20 en 25-21 krijgt HARO bij een 26-21 stand in de 13e minuut een tijd straf. De daarop volgende 7 minuten weten de gasten niet tot score te komen en staat er in de 21e minuut een 31-21 stand op het score bord.
In de laatste 9 minuten probeert de coach van HARO nog wel wat spelers te provoceren maar dat komt het spel niet ten goede en gaat de wedstrijd als een nacht kaars uit. Met maar 3 doelpunten in die laatste minuten. Ook de gasten weten het net nog maar 4 keer te vinden mede door sterk keepers werk van de Team III doelman.
De eindstand 34-25

Zondag staat de eerste bus reis op het programma!
10.30 uur vertrekt de bus via Staphorst voor lunch in de richting van Emmen.